Pokud všechny sladkosti naplánujete na ráno, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Zamlsáte si a zároveň máte o motivaci víc, proč vstávat. Dělávala to tak i francouzská královna. Na sladké koláčky měla slabost, ale jedla je výlučně dopoledne. A má to opodstatnění. Dopoledne metabolismus pracuje na plné obrátky, proto se s cukrem popere lépe a na spálení kalorií máte zbytek dne. Navíc vás chuť na sladké nebude pronásledovat až do večera. Pozor, ale ani tady se to v žádném případě nemá přehánět! Odborníci na dietu této královny doporučují maximálně jeden 75 gramový kousek koláče či dortu.
Dalším pravidlem Marie Antoinetty bylo největší jídlo dne si dopřát k obědu, ne až večer. V oblibě měla kachní prsa, uzeného lososa, či pečeného zajíce s přílohou s nízkým glykemickým indexem a množstvím zeleniny.
Večer, když žaludek i střeva je třeba uložit ke spánku o něco dříve, než si uléháte vy, si Marie Antoinetta dopřála opravdu asketickou večeři. Stačil jí masový vývar se zeleninou. Hustý má málo kalorií, ale množství minerálů a vitaminů, které v pohodě zasytí až do druhého dne.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.