Nezaručíme vám, že z smažených řízků dostanete rakovinu tlustého střeva, stejně jako nemůžeme garantovat, že zůstanete zdravými, pokud budete jíst pouze rostlinné BIO produkty. Statistiky však naznačují jistou souvislost s rakovinou a neuváženým jedením. Pokud se řídíte heslem, že vám jedí oči, jste na nejlepší cestě k nádoru. Střídmé dodržování životosprávy se jeví jako klíč ke zdraví. Obezita zvyšuje rakovinu prsu o 30 - 60%. Samotný břišní tuk zvyšuje možnost onemocnění rakovinou až o 43%. Tuky zvyšují hladinu estrogenu v těle, způsobují zánětlivé procesy a to vše jsou ingredience na pomalé vznikání nádorového bujení.
Jakékoliv jedlé bobulky jsou základem pro podporu imunitního systému v prevenci rakoviny. Antioxidanty z červených bobulí hroznů dokonce blokovaly nejvážnější typ rakoviny plic. Tato schopnost hroznů se neztrácí ani ve víně a nejúčinnější byl Pinot Noir. Proti mutovaným buňkám zasáhnou i karotenoidy z tmavě červeného ovoce a zeleniny. Účinné jsou brusinky i borůvky. Na těchto kouscích jsou nejlepší nejen účinky, ale i chuť. Proč si je tedy nedopřát každý den?
Jako nejúčinnější se ukázaly japonské zelené čaje. Neexistuje lepší nápoj na boj s rakovinou. Je účinnější než čistá voda. Dokonce i po jídle pomáhá při trávení. Naše tělo nabudí pozitivní energií. Stimulace alfa vln v mozku člověka povzbudí a přitom hodí do těžké pohody, takže zamáváte stresu, který degeneruje buňky. Antioxidanty zeleného čaje okamžitě posilují imunitní systém a likvidují v těle špatné zárodky. Vyplatí se proto každý den najít si čas na šálek tohoto pokladu.
Strava bohatá na čerstvé ovoce a zeleninu nejen pročišťuje tlusté střevo a snižuje riziko karcinomů v této oblasti, ale zároveň do krve vyplavuje látky, které vylaďují naši DNA. Pak se s menší pravděpodobností buňky nezvrtnou na smrtící. Optimum by mělo být pět až devět porcí ovoce nebo zeleniny denně. Nemusí to být právě miska salátu. Stačí i kousek ovoce, nebo jen tak obloha k hlavnímu jídlu a riziko onemocnění rakovinou snížíte.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.