Tato nízkokalorická kombinace plná živin díky svému složení dokáže bojovat s rakovinou. Mnohé ryby, jako například losos nebo makrela, obsahují hodně selenu. V kombinaci s brokolicí, která je bohatým zdrojem sulforafanu, jsou tyto látky mnohonásobně účinnější, než když jejich konzumujete samostatně.
Antioxidant resveratrol ve víně a velká dávka vitaminu E v mandlích jsou skvělými pomocníky pro cévy a pro srdce.
Rozmarýn významně přispívá k eliminaci karcinogenních látek, které vznikají při tepelné úpravě masa nad 160 stupňů. Tímto způsobem si tedy zajistíte mnohem zdravější pokrm. Na hovězí steak vyzkoušejte marinádu z rozmarýnu, olivového oleje, soli a citrónové šťávy.
Tato chutná kombinace, díky které se vám bude snadněji dodržovat pitný režim, je zároveň prevencí proti rakovině a pomáhá při hubnutí. Vitamin C obsažený v citrónu zajišťuje lepší vstřebávání zdraví prospěšných katechinů v zeleném čaji.
Kvašená zelenina pomáhá při trávení bílkovin obsažených v mase a také s nadýmáním, pálením žáhy či bolestmi břicha. Kyselé zelí zároveň podpoří tvorbu probiotických bakterií, které nabudí váš imunitní systém.
Tato silná kombinace porazí záněty v těle, útočí na vysoký cholesterol a je prospěšná pro játra. Pepř zároveň tělu pomáhá vstřebat kurkumin, který vědci spojují s prevencí rakoviny, cukrovky a mnoha dalších civilizačních chorob.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.