Exotické ovoce už má mnoho přívrženců. Jeho benefity spočívají ve vysokém obsahu vitaminů C a B a také aktivních enzymů. Má v sobě magnézium nebo antioxidanty, které bojují proti volným radikálům. Někteří její konzumenti tvrdí, že dokáže již po pár dnech užívání zlepšit kvalitu a pevnost pokožky. Kromě toho však zlepšuje trávení a imunitu.
Jsou populární zejména v Japonsku a odtud i pocházejí. Na západním trhu je však dostaneme koupit ve vybraných obchodech jako nakládané solené japonské švestky. Patří ke zkvašeným potravinám a někteří by jejich účinky přirovnali i k účinkům kysaného zelí. Pomáhají k lepšímu trávení, zlepšují metabolismus a vyrovnávají střevní mikroflóru. Posilují imunitu.
Již několik let je známý pro použití proti zánětům močových cest a měchýři, pomáhá i játrům a pankreatu. Jacon je rostlina s podlouhlými plody, které rostou pod zemí - podobně jako sladké brambory. Populárním se stává jeho sušená verze, kdy se plody očistí a nechají vysušit. Označují ho i jako "jablko matky země".
Název v tomto případě trochu zavádí, nejde totiž o ořechy, ale o plody hlízotvorné rostliny, jejíž jednotlivé části mají široké využití. Z hlíz se vyrábí nápoj pro lidi s laktózovou intolerancí a drobné plody mají jemnou kokosovou příchuť a jsou křupavé. Dají se využít při přípravě jídel veganské kuchyně.
Kaktusové ovoce, které je nabité vitamíny, nabízí ke konzumaci nasládlou dužinu. V Mexiku, se obvykle používá i na přípravu džemů, ale to by asi domácí hospodyňky nezkoušely. Každopádně však jde o potravinu nabitou vitaminy a také železem, vápníkem, hořčíkem, vápníkem či vlákninou. Prospívá pokožce, ale i kardiovaskulárnímu systému.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.