Překyselení organismu vede k únavě a smrtelným chorobám

Datum článku: 26. 2. 2019

Zdravá strava není pro mnoho z nás jen abstraktní pojem. Ale i když se snažíme jíst zdravě, většinou přijímáme kyselé potraviny, které vedou k překyselení organismu a to zase ke vzniku smrtelných nemocí. Ale víme vůbec, co děláme špatně? Kyselé potraviny, to není jen sterilizovaná zelenina v octě! To jsou všechny polotovary, konzervy a ohřívaná jídla. Věděli jste, že ohříváním se alkalické potraviny automaticky mění v kyselé? 

krev, zdravá strava, překyselení organismu, ledviny

Omlazující odkyselení

Okyselení popisuje kniha Kurta Tepperweina, nazvaná "Omlazující odkyselení: Harmonický poměr kyselin a zásad - základ zdraví organismu". Jejím základem je poznání závěrů expertů na zdraví a dlouhověkost. Lidské tělo v současnosti při dobré péči v moderní civilizaci dává prostor dožít se alespoň 100 let. Stovka (věk Matuzalémův) již není raritou ani v podmínkách naší země.

Acidobazická rovnováha

V přírodním léčitelství je základem každé léčby úprava acidobazické rovnováhy organismu. Jinak nemůže být účinná žádná léčba. Moderní odborníci na výživu už déle upozorňují na nutnost rovnováhy v hospodaření s kyselinami a zásadami; mnozí to označují za základ zdraví, i když ne v každém případě to je podloženo nezvratným vědeckým důkazem. Klasická medicína není vždy dostatečně zaměřena na acidózu jako příčinu nemocí, ale pokládá ji za poruchu látkové přeměny (rozhodně ji tím však nebagatelizuje). K tomu přistupuje fakt, že v medicíně se stav kyselin v těle obvykle měří z krve - jenže právě ta se (až na vzácné výjimky) poměrně striktně udržuje v neutrálním stavu. V procesu látkové přeměny se v organismu neustále tvoří kyseliny jako močová, uhličitá, mléčná, octová, ba i solná (chlorovodíková), které ještě stupňují stav překyselení těla. Ty, které se nezpracují zdravými ledvinami, se nevyloučí z těla a tělo ničí! Mohou rozežrat dokonce i kámen nebo kov. Pokud se nezneutralizují zásadami a zůstanou v těle, nevyhnutelně to vede k různým nemocem. Překyselení je jedna z nejnebezpečnějších civilizačních chorob, protože zdraví je bezprostředně závislé na acidobazické rovnováze našeho těla. Bez schopnosti proporcionality nezvládneme život, bez symetrie nepodáme objektivní optimální výkon. Bez rovnováhy vitamínů a škodlivin v lidském těle žádná terapie nevede ke skutečnému vyléčení.

Hlavní příčiny překyselení těla

● Nesprávné stravování - příliš mnoho bílkovin, cukru, alkoholu, nasycených mastných kyselin a denaturovaných potravin (což vlastně už ani nejsou živiny).
● Nesprávné návyky v pojídání - jíme to, co nepředstavuje přirozenou potravu, příliš rychle a v nesprávném čase.
● Jedy jako pochutiny, nikotin a alkohol.
● Toxiny ze životního prostředí (insekticidy, pesticidy a herbicidy).
● Elektromagnetický smog.
● Chemické léky.
● Nesprávný způsob života, vedoucí k hněvu, stresu, strachu, agresím a nezvladatelnému psychickému zatížení.

Únava a chronické bolesti

Z překyselení organismu vznikají velmi četné potíže. Člověk se cítí ochable, je chronicky unavený, zotavuje se jen velmi pomalu a nedostatečně. Častým následkem bývá napětí, migréna a různé neurózy, přičemž se objevují i nevysvětlitelné bolesti. Pokud zde nenastane změna, může to mít smrtelné následky. Překyselení se u většiny lidí stalo běžným stavem. Důkladná očista od kyseliny vede nakonec k psychickému a tělesnému zdraví. A zdraví je základním předpokladem pro lepší výkon, větší spokojenost i osobní seberealizaci a prosperitu.

Autor: Martina Dvořáková