Mít překyselený organismus není dobrá diagnóza. Kyselé prostředí je živným prostředím pro rakovinu a oslabování imunity. Přebytek žaludeční kyselinu, kterou dokonce můžete cítit i při odříhnutí, může způsobovat naleptání hrtanu a později rakovinu. Pokud tedy cítíte kyselinu, sáhněte po léčbě dříve než bude pozdě. Pokud snížíte podíl kyseliny, váš život se změní. Budete zdravější i plní energie, protože kyselé prostředí vysiluje.
Naše doba je přesacharidovaná. Pijeme sladké nápoje, jíme koláčky, bílé pečivo, pochutnáváme si na sladkých tyčinkách. Všude samé cukry, na které náš organismus reaguje překyselením. Omezte podíl sladkého ve stravě a dopřejte si minimální dávku 500 gramů zeleniny denně. Okamžitě se začne snižovat podíl překyselení a na něco takového jako kyselinu na jazyku zapomenete.
Jsou první pomocí, když se u vás objeví kyselina. Hrst mandlí ji umí velmi rychle stáhnout. Pokud si každý den dopřejete pár těchto zázračných oříšků, tak se není třeba bát nocí, během kterých se budíte na pálení v hrudi. Kromě toho mandlemi získáte i silného bojovníka proti vysokému tlaku, cukrovce a tuky z nich posilují svěží myšlení.
Jsou skutečným hasičem požáru v našem nitru. Odšťavte si mrkev nebo červenou řepu, ty velmi efektivně dokáží očistit tělo od kyselin i toxinů, které kyselost vyvolávají. Nejlepší je, připravit si takový lektvar doma, ale odšťavňovač kupovat nemusíte. Dá se to i levněji. Už téměř v každém nákupním centru nabízejí čerstvé zeleninové šťávy. Kupte si někdy kromě kávy, koláčků a oblečení i kousek zdraví. Nebudete litovat.
Je velmi zajímavá spojitost mezi stresem a překyselením organismu. Lidé žijící ve stresu mají hodně kyseliny a organismus mají přímo prosáklý kyselým prostředím. Možná i proto nerváci trpí na žaludeční vředy, a další problémy začínající trávicím traktem a končící rakovinou. Pokud eliminujete stres, ať už změnou postoje, nebo ho vybijete z těla cvičením, zlepší se i pH vašeho těla z kyselého na zdravé.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.