Řepkový olej je velmi zdravý, nemluvě o jeho fantastické chuti. Je to skvělá náhrada za jiné typy tuků, které obvykle používáme na vaření a přípravu jídel. Namísto másla, margarínu nebo rostlinného oleje jednoduše pokapejte své jídlo řepkovým olejem a vychutnejte si ho. Obsahuje desetinásobně více omega-3 mastných kyselin než olivový olej. Jedním ze zdrojů omega-3 mastných kyselin jsou ryby, jejichž konzumace je u nás velmi nízká. A právě řepkový olej je významným zdrojem těchto zdraví prospěšných mastných kyselin. Řepkový olej má také vysoký obsah vitamínu E6.
Škrobové potraviny nejsou příliš dietní volbou, zvláště když jsou zkombinovány s masem. Pokud si chcete vychutnat lehčí jídla, dejte si místo příloh plných škrobu grilovanou zeleninu. Snadno se připravuje a je velmi chutná, takže vám brambory, rýže a těstoviny nebudou až tak chybět.
Kuřecí a krůtí maso je velmi lehkou alternativou k jiným druhům masa, takže byste je měli snažit jíst, kdykoli je to možné. Můžete je ugrilovat jako steak, přidat do salátů nebo burgerů - jejich chuť je skvělá v jakékoli kombinaci a udělá vaše jídlo lehčím a zdravějším.
Dostatek kvalitních tekutin je zvlášť v parném počasí velmi důležité. Minerální vody doplní nejen tekutiny, ale i důležité minerály. Jen je třeba to ani s minerální vodami příliš nepřehánět. Střídejte je a prokládejte "obyčejnou" pitnou vodou.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.