Bohatě prostřený štědrovečerní stůl plný vánočního jídla neodmyslitelně patří k Vánocům. Přípravě stolu je potřeba věnovat mimořádnou pozornost. Ale je jen vás, zda každý rok použijete stejné dekorace a udržujete si tradici, nebo jste zastánci názoru, že dekorace by měla být každým rokem jiná, výjimečná a originální.
Stále více populárnější styl můžete využít i na Vánoce. Zkuste během zimní procházky natrhat mech, větvičky ze stromů, posbírat šišky nebo koupit něco v květinářství. Doplníte to jen bílými talíři, jednoduchým ubrusem v zemitých barvách a máte úžasnou vánoční výzdobu.
Zelená a červená, případně doplněná zlatou nebo stříbrnou. To je určitě kombinace barev, která nejvíce vystihuje a připomíná Vánoce. Takže není vůbec kýčové ji použít, pokud to uděláte správně. Zkuste zelený nebo červený ubrus a ubrousky - ke zelenému červené a naopak. Můžete použít nějaké ozdobené větvičky a jmelí či různé vánoční stuhy. Zkusit můžete i červenou zvlášť, jen s bílým ubrusem, s talíři a se stříbrnými příbory.
I zlatá je barvou Vánoc, většinou v kombinaci s již zmíněnou zelenou a červenou. Zkuste však jen zlatou. Zlaté doplňky, zlaté příbory, zlaté ubrousky, vše to použijte a doplňte jen obyčejným bílým ubrusem. Navodíte tím luxusní dojem.
Zkusili jste už na dekorování stolu použít ovoce? Takové to typické vánoční ovoce, jako jsou pomeranče, mandarinky či jablka? Nezapomínejte ani na vlašské ořechy, ty také neodmyslitelně patří k Vánocům. Zkuste pomeranče napíchat hřebíčkem nebo k jablku stuhou přivázat skořici, budete překvapeni, jak svátečně to působí s obyčejnou bílou a se stříbrnými příbory. Nemluvě o vůni, kterou takto jednoduše vyčarujete a kromě výzdoby také pocítíte, jak voní Vánoce.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.