V některých typech mořských řas se nachází přírodní vláknina s názvem "alginát", která pomáhá při trávení a snižuje vstřebávání tuků. Jedna studie provedená na univerzitě v Newcastle ukázala, že konzumace mořských řas zlepší trávení "těžkých" tuků až o 75%. Vláknina také pomáhá rychleji nabýt pocit sytosti a zabraňuje tak přejídání. Tato zjištění naznačují, že přidání mořských řas do vašeho jídelníčku vám může pomoci zhubnout a snížit nezdravou hladinu cholesterolu v krvi.
Mořské řasy obsahují značné množství omega-3 mastných kyselin, které podporují zdraví srdce. Tento typ kyselin pomáhá zvyšovat hladinu "dobrého" HDL cholesterolu v krvi a snižovat záněty v těle.
Mořské řasy jsou plné lignanů - rostlinných látek, které se v lidském těle mění na fytoestrogeny pomáhající snižovat riziko vzniku rakoviny prsu. Japonsko patří mezi země s nízkým výskytem rakoviny prsu u žen, což může být z části ovlivněny i vysokou konzumací mořských řas.
Mořské řasy jsou skvělé na detoxikaci celého organismu. Jejich konzumace má smysl zejména pro lidi, kteří často vdechují cigaretový kouř nebo jiné znečištěné plyny z dopravy a průmyslových závodů.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.