Po cigaretách, které však nejsou potravinou v pravém slova smyslu, je právě rafinovaný cukr hlavním nepřítelem pěkné pleti. Doslova likviduje kolagen v pokožce, který je zodpovědný za hladkou a svěží pleť. Překyselené prostředí organismu a výkyvy inzulínu se odrazí v obličeji zvýšeným počtem vyrážek a pleť místo svěžesti bude působit unaveným dojmem bez života. Pokud si všimnete v zrcadle únavy a ochablosti pleti, přejděte na sladké alternativy k rafinovanému cukru, je jich mnoho a pleť vás za ně pochválí.
Domácí strava je nejlepší alternativou zdravého stravování. Problém s průmyslově zpracovanými instantními, sušenými a konzervovanými potravinami je ve vysokém obsahu soli a zvýšené porci dalších látek, které by se v přirozeně a čerstvě připraveném jídle nevyskytly. Proto jídla z mikrovlnky, instantní polévky a paštiky výrazně redukují zářivý vzhled pleti.
Říká se, že je zdravé na kosti, ale s pletí si ne vždy rozumí. Mléčné výrobky jsou bohaté na přírodní hormony a v určitých fázích je může tělo dospělého člověka odmítat. Stále více se vyskytuje v populaci intolerance na laktózu. Právě intolerance mléka se podepisují na vyrážkách, nekvalitní a problematické pleti. Pokud si těchto příznaků všímáte, zkuste omezit mléčné výrobky. Zdroj vápníku najdete například v máku, který pleť nezatěžuje a v tažení proti osteoporóze je silnější než mléko.
Hodně se o nich nemluví a přitom jsou téměř všude. Vznikají bakteriální cestou při trávení přežvýkavců, ale jejich obsah v konečných produktech není vysoký. Mnohem více transmastných zabijáků vzniká při zahřívání olejů, tedy smažení a opékání. Třetí cesta jejich vzniku je průmyslovou výrobou a jsou obsaženy v pomazánkových tucích a margarínech. Obsahují je i všechny levné čokolády, sušenky, čajové pečivo, koláče, sušenky a pak je to vidět v obličeji. Mají vliv na to, že se mění kvalita pleti k horšímu. Nemluvě, že tady to není jen o pokožce, ale i hrozbách cévních problémů, rakoviny a celého spektra civilizačních onemocnění včetně obezity. Pro krásu a zdraví, vyškrtejte transmastné kyseliny z jídelníčku jak to jen půjde!
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.