Moderní trouby (kromě těch klasických) už vůbec nejsou jen na pečení. To, že v nich uvaříte, je v posledních letech zcela běžné, ale jsou perfektní i na kynutí těsta, pečení chleba, přípravu knedlíků či na sterilizaci nádobí. Kdo by potom takovou troubu nechtěl?
Ke speciálním funkcím patří několik druhů ohřevu, programování startu a konce programu, XL varný prostor, budík, automatické vypínání, dvířka CleanGlass - bez hran a rohů, plnovýsuvné pojezdy FlexiClip, pyrolýza - samočištění nebo třeba odklopitelné grilovací těleso.
Vaření v páře je oblíbené stále více. Upravené potraviny jsou totiž chutné a zdravé, protože se v nich se zachovávají důležité vitamíny, minerály i antioxidanty. Na co všechno lze však využít páru v troubě? Možnosti jsou velmi široké, například: šetrné a rovnoměrné rozmrazování, vaření v páře (vhodné pro zpracování zeleniny, ryb, brambor a rýže), pečení (například cukrovinek, koláčů nebo nákypů), pečení s přidanou párou (ideálně na úpravu listového těsta, masa a drůbeže), kynutí těsta, sterilizace (kojeneckého nádobí nebo sklenic na marmeládu). Kromě trub s funkcí 100% páry existují i modely s přídavnou párou. Tu lze kombinovat s vybranými druhy ohřevu, například horkým vzduchem či grilem nebo je možné páru regulovat.
Vybírejte pečlivě a na tak důležitém elektrospotřebiči příliš nešetřete. Ale zároveň se zamyslete i nad tím, zda a jaké funkce ve vaší domácnosti využijete. Většinou starý spotřebič neodejde ze dna na den, tak máte na výběr více času a může využít i nějaké slevové akce, které pravidelně pořádají velké obchody s elektrospotřebiči.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.