Milovníci kávy se shodují jednoznačně v tom, že pokud chtějí pít kvalitní kávu, tak by měla být čerstvě umletá. Proto se trend domácích kávomlýnků opět vrací i k nám a rozhodně je z čeho vybírat. Pokud si chcete vypít každý den tu pravou, správně voňavou kávičku, jeden si rozhodně pořiďte! Prozradíme také, že kávomlýnek toho zvládne víc, proto se pojďte s námi podívat na tuto šikovnou "mašinku". Je nepopíratelné, že čím čerstvější suroviny máme, tím dokážeme připravit lahodnější a intenzivnější nápoj. Platí to samozřejmě i o kávě, proto mnozí kávaři sahají nejen po fair trade kávě, ale si ji hlavně kupují celou, tedy předem nemletou. Má to svůj smysl, protože proces mletí kávy před její přípravou je mimořádně důležitý. Naštěstí, dnes už doma můžete mít vlastní mlýnek, který vám tuto neocenitelnou službu poskytne. A může být nejen elektrický, ale i mechanický, vhodný na cesty nebo do práce.
V první řadě si vyberte, zda chcete mechanický - obvykle menší a kompaktnější mlýnek, nebo naopak zvolíte elektrický. V zásadě platí, že elektrické vám mohou nabídnout větší objem namleté kávy, jednorázově až 12 šálků, proto vše záleží na vašich potřebách. Volit můžete i mezi jednotlivými mechanismy, od drtících nožů až po ocelové a keramické kameny pro dosažení té správné tloušťky mletí. Pokud zainvestujete do kvality, bude vám mlýnek po dlouhou dobu mlít konzistentně a ve vysoké kvalitě.
Investovat čas i prostředky do mlýnku na kávu se rozhodně vyplatí. Odměnou vám bude příjemná vůně a lahodná chuť čerstvě umleté a zalité kávy.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.