Platí to odjakživa a se zeleným smoothie to je zcela na dosah. Stačí otevřít knihu plnou receptů, rozmixovat suroviny ve správném mixéru a nalít si je do sklenice. Zelené nápoje mají množství pozitivních účinků na naše zdraví, imunitu, pomáhají zhubnout a ovlivňují i naši psychiku. Potřebujete pouze zeleninu, ovoce a dobrý mixér.
Zelené smoothie si můžete mixovat i klasickým nebo ponorným mixérem, ale pokud ho chcete pít častěji, tyto přístroje nejsou vhodné. Rozmělní totiž ovoce a zelené listy rostlin nedostatečně a proto se cenné obsahové látky přísad nerozptýlí optimálně a smoothie trávení více zatíží. Z knihy "Zelené smoothie - zdraví z mixéru" jsme vybrali základní tipy, jak si vybírat správný smoothie mixér.
Smoothie mixér musí být výkonný, aby dokázal rozemlít stopky, košťály, slupky a jádra, dokonce i pecky avokáda a měl by být vhodný i pro drcení ledu, což oceníte v horkých dnech (můžete si připravit ledovou tříšť nebo ledovou kávu).
Důležitý je dobře přiléhající píst. Čím méně vody při receptu použijete a o co víc divoce se obsah mixéru chová, o to víc budete potřebovat píst, který obsah nádoby zatlačí dolů k nožům. Ujistěte se také, zda má mixér integrovanou pojistku a protiskluzové nožičky. Dávejte si při nákupu pozor, aby váš mixér měl praktický píst na zatlačování surovin, který se dá speciálním otvorem ve víku (v případě potřeby uzavíratelným) zasunout do mixovací nádoby.
Vhodné je, aby se mixovací nádoba a všechny nástavce daly mýt i v myčce nádobí. Myslete i na snadnou údržbu a čištění. Pokud přibalí výrobce mixovací nádobu navíc, je to velké plus.
Vysokovýkonné mixéry mají z bezpečnostních důvodů mixovací nádobu z tvrdého plastu a ne ze skla. Čas od času se může stát, že v nádobě přehlédnete například kovovou lžíci a přístroj zapnete. Rozbité úlomky skla by mohly způsobit úraz. Navíc, velká skleněná nádoba by po naplnění byla velmi těžká. Všímejte si i to, zda je nádoba označena symbolem BPA-free (neobsahuje bisfenol A), což ale platí pro téměř všechny modely mixérů, nejen pro ty, které jsou určeny na smoothie.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.