V rámci výletů a poznávání ostrova se můžete několika způsoby seznámit s tím, co Zanzibar proslavilo. Vývoz hřebíčku, muškátového oříšku, či jiných plodin postavil Zanzibar na přední příčky. Sami můžete obdivovat pepř, aromatické plody vanilky, kakao, ananas, či další druhy ovoce.
Správná atmosféra starého centra metropole ostrova je nezaměnitelná s jinými místy na ostrově. Prohlédnout si můžete sídliště, která zde vybudovali němečtí stavitelé a vypadají zcela jinak než zbytek města. Navštivte rybí trh sousedící s trhem s ovocem a banánovým trhem, klasické trhy a různé další místa. Zajímavé je sledovat rozdíl mezi moderním životem na Zanzibaru a našim, způsob dopravy, životní hodnoty, každodenní rytmus ...
Obdivujte vyřezávané staré dveře, které dávají tušit dávných zámožných majitelů buď indického, či arabského původu. Viz architekturu a místní starý hamam. Sem můžeme připočítat i starou osmanskou pevnost v zahradách Forodáni a Palác zázraků, před kterým už dnes nestojí maják, ale alespoň stará děla, bránící pobřeží. Zapomenout nesmíte navštívit budovy spojené se smutnou otrockou historií a anglikánský kostel Krista.
Jozani je přírodní rezervací do níž by měl zavítat každý milovník přírody a zvířat. Návštěvník se dostává do těsné blízkosti opic vzácného druhu guarezy červené, zanzibarské a dalších druhů. Zároveň navštíví hustý deštný prales a mangrovníkový les, ve kterém prochází vyvýšené pevné lávky. Poznává tak zeleň a přírodu v takové podobě, kdy v ní člověk zasahuje jen minimálně.
Poznávat Zanzibar, ale vynechat ostrovy nacházející se na jihu a západě, šnorchlovat v jejich blízkosti a vůbec plavit se mezi nimi, je jakoby jste ani nebyli na Zanzibaru. Projděte se k ostrovu Kwale, ochutnejte mořské živočichy, připravené na grilu. Místní ostrovy jsou nádhernými zvednutými korálovými útesy porostlými zelení, které lákají objektivy fotografů a oči milovníků nádherných míst na naší planetě. Nejednou narazíte na pískové pláže s jemným pískem, nebo místa ideální pro poznávání mořského života přímo od břehu.
Autor: Lenka KostkováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Naše návody používá cookies. Více informací zde.